01.04.2016 Семинар „Литературен анализ“

 

Здравейте! Каним ви на разговор за литературата.

 

На 9 април 2016 г. ще ви предложим един по-различен поглед към литературната творба. Ще дискутираме върху това как се анализира художествен текст, и ще „изпробваме“ възможностите на различните подходи към литературата. Ще се опитаме да покажем, че добрият анализ не ни отблъсква от художественото слово, а напротив, обогатява неговото възприемане, осмисляне и въздействие. Ще говорим за „Майце си“, „Да се завърнеш в бащината къща“, „Сенки“ и „Шибил“, както и за други произведения от българската и световната литература. Ще видим как  аналитичният подход може да бъде приложен не само към класически творби от учебната програма, но и към съвременни художествени текстове. Затова ви предлагаме да представите и ваши авторски произведения, които да коментираме.

 

Семинарът ще води нашият консултант по литература д-р Николай Паскалев, главен асистент в Института за български език „Професор Любомир Андрейчин“ към БАН.

 

Предвидете времето си на 9 април 2016 г. от 14 до 17,30 ч. в София и попълнете Регистрационния формуляр, за да ви запазим с място.

Ще очакваме да заявите участието си до 6 април 2016 г. на имейл info@1000stipendii.org.

 

 

*Семинарът е насочен главно към ученици от 11. и 12. клас, но е отворен за всички, които изпитват любопитство и интерес към литературата.

** Семинарът е безплатен за стипендиантите на „1000 стипендии“, но пътни и други разходи не се поемат от фондацията.

Регистрационен формуляр може да свалите от ТУК!