20.02.2016 ВИЖ!Фест 2016

news_pict_20160129150847000000.jpg

До всички стипендианти!

 

Готови сме за ВИЖ!Фест! А ти?

 

 

Във времето на карнавалите те каним на карнавала на „1000 стипендии“ ВИЖ!Фест!

Вероятно очакваш да те поканим маскиран, но понеже преследваме дълбочините, уточняваме:

„каранавал“  означава „освобождение на плътта“ или „премахване на месото“, защото след празника започват Великденските пости. Карнавалите се свързват с най-древни ритуали за прогонването на зимата – и така от езическите времена до днес. Интересно, нали?

 

ВИЖ!Фест 2016 те предизвиква: Освободи духа на творчеството в теб! Защото ВИЖ!Фест е национално изложение на таланта.

 

Дата: 20 февруари 2016 г.

Място: Музикален център „Борис Христов” в гр. София, ул. „Цар Самуил” № 43

 

ВАЖНО: Не пропускай приложения формуляр –върни ни го най-късно до 10 февруари 2016 г. на имейл адрес: info@1000stipendii.org. По-рано – по-добре!

 

Като във всяка интересна игра, правилата са най-важни. А ето и тези на ВИЖ!Фест 2016:

 

1.       Талантът говори, свири и пее - тук е мястото за три форми на изяви, като всяко индивидуално изпълнение трябва да е с тема, която да попада в една от четирите големи теми на ВИЖ!Фест 2016 – Академия, Промяна, Играта или Бъдеще. Какво имаме предвид? Ако например желаеш да споделиш свое виждане за училище, е подходящо да предвидиш изказването си в темата Академия. Ако желаеш да изсвириш откъс от „Четирите годишни времена” на Антонио Вивалди, е подходящо да го мислиш като част от панела Промяна. Ако представяш своя идея за изобретение или опит, например, изказването ти идеално би се вписало в панела Бъдеще. По отношение на Играта, това е тема, близка до всеки и не бихме желали да ограничаваме с пример. Сигурни сме, че ще имате неочаквани хрумки.

o   В „Талантът говори” можеш да споделиш своя идея - малка или голяма, вече реализирана или все още само в мислите ти. Може да представиш и свое изобретение. Ще разполагаш с около 10 - 15 минути, почти неограничено пространство и най-вече с любознателна публика. „Талантът говори“ е вдъхновен от TEDTalks. Горещо бихме препоръчали да разгледаш платформата www.ted.com, както и българските събития www.tedxbg.orgНе забравяй – трябва да се вместиш в една от четирите големи теми на събитието!

o   Тук е мястото и на музикалните изпълнения. Певците могат да участват с една или две песни, а инструменталистите с изпълнение до 10 минути. Отново допълнителното условие е да си тематично актуален. За щастие на пианистите, тази година разполагаме с роял!

o   Третата форма на изява, отново с тематична актуалност, е за театралите творци. Ако приемеш това предизвикателство, нека е с времетраене до 10 минути.

 

АКАДЕМИЯ                      ПРОМЯНА                        ИГРАТА                               БЪДЕЩЕ

 

2.       Талантът рисува – изложбата на рисуващите и фото стипендианти. Ако това е областта на твоя талант, подготви и ни изпрати свои творби или снимки, които ще изложим в различните зали (творбите и снимките се връщат на автора).

3.       Талантът чете – ще има клуб за литературно четене. Можеш да се включиш.

4.       Талантът играе – Играта с професиите продължава… ще можеш да избереш как да се включиш на място.

5.       Талантът се учи – още нещо от нас - подготвяме ви три семинара – заяви в съпътстващия формуляр дали би желал да посетиш някой от тях:

•             Семинар „Творческо писане”

•             Семинар „Успешно представяне на идеи“      

•             Семинар „Как да превърнем идеята в научно изследване”

 

За да предвидим време и пространство за участието ти, е необходимо предварително да заявиш желанието си чрез прикрепения формуляр. Посочи по възможност продължителност, големина, или други изисквания, които трябва да съобразим.

 

ЗАИНТРИГУВАХМЕ ЛИ ТЕ!

 

Заедно ще направим фестивала карнавал, защото идеите ви са толкова цветни и пречистващи, че един ден никога не ни стига! Готви се и предвиди пътуването си до София! 20 февруари! Последния път имахме учатници от над 40 населени места в България. Пиши ни или ни звънни, ако имаш някакви колебания или въпроси!

 

За вдъхновение и за спомен, разгледай рубриката ВИЖ!Фест на www.1000.bg!

 

Задължително проверявай за актуалните новини за събитието на сайта и във Facebook страницата ни: 1000stipendii.

 

Очакваме те